successie

Er bestaan tal van verschillende juridische structuren om te ondernemen. Onderneemt u als eenmanszaak of binnen een vennootschap? Wij onderzoeken graag of een vennootschap aangewezen is. In dat geval hebt u nog de keuze uit meerdere vennootschapsvormen: NV, BV,CV, Maatschap,… Welke vennootschapsvorm voor u het meest geschikt is, hangt af van meerdere financiële en juridische factoren. Wanneer u als bedrijf groeit, veranderen mogelijk ook de behoeftes inzake aangewezen vennootschapsvorm. Abeka brengt alles nauwgezet in kaart en staat op elk moment garant voor helder advies.

Grondige analyse met helder advies

Elke vennootschapsvorm heeft eigen voordelen en aandachtspunten. In specifieke situaties – bijvoorbeeld voor het indekken van risico’s – is het aangewezen om te werken met een patrimoniumvennootschap in combinatie met een exploitatievennootschap. Een holding overkoepelt dan beide vennootschapsvormen.

Daarnaast behoort ook een afzonderlijke managementvennootschap tot de mogelijkheden om uw bedrijfsstructuur te optimaliseren.

Wanneer u als ondernemer echt de touwtjes in handen wilt houden, dan biedt een private stichting heel wat mogelijkheden.

Vooraleer we u advies verlenen in verband met de optimale juridische structuren, starten we met een grondige analyse. Elk facet brengen we daarbij in beeld.

Ondersteuning voor opzetten juridische structuren

Onze dienstverlening omtrent juridische structuren stopt niet bij het geven van het vereiste advies. We zorgen ook voor de nodige ondersteuning bij het opzetten en uitwerken van de geselecteerde juridische structuur of structuren. U mag rekenen op een totaalservice.

Na het opzetten van de juiste juridische structuren, brengen we in vele gevallen ook de successieregeling onder de aandacht.

Een uitstekende juridische structuur voor successie is de oprichting van een maatschap, gekoppeld aan de schenking van de deelbewijzen.

Vraag hier uw vrijblijvend kennismakingsgesprek aan