belgië

Een succesvolle groeiende onderneming werkt steeds vanuit een heldere bedrijfsstrategie. Als zaakvoerder is het niet eenvoudig om de dagelijkse operationele werking te overstijgen om de juiste strategische bedrijfskoers uit te stippelen en op te volgen. Met de formule van een strategische adviesraad krijgt u als zaakvoerder de unieke kans op een kritisch maar constructief klankbord, bestaande uit externe topexperts.

Wat is het belang van een heldere bedrijfsstrategie?

Om financieel en structureel gezond te groeien, heeft elke onderneming nood aan een heldere bedrijfsstrategie.

Deze strategie integreert tal van inhoudelijke domeinen: juridisch, commercieel, financieel, sociaal, verzekeringstechnisch, HR, marketing en communicatie, … Als ondernemer kan u onmogelijk van al deze domeinen een diepgaande kennis hebben.

Abeka overstijgt op tal van manieren de dienstverlening die van een traditioneel boekhoudkantoor mag verwacht worden. Strategisch bedrijfsadvies gaat veel verder dan de boekhoudkundige en fiscale opvolging van een onderneming.

Als KMO hebt u deze uiteenlopende expertises uiteraard niet zelf in huis. De adviesraad, samengesteld door Abeka, vormt de geknipte oplossing.

De adviesraad van Abeka?

Doorheen de jaren bouwde Abeka als financiële en fiscale adviseur een breed netwerk op van topspecialisten met expertise in een brede waaier aan domeinen.

Onafhankelijk gespecialiseerd advies

Afhankelijk van de strategische uitdagingen waarvoor uw onderneming staat, stellen wij een adviesraad samen die u op afgesproken tijdstippen adviseert vanuit een onafhankelijke positie.

Elke uitdaging aan bod

Elke uitdaging kan binnen de adviesraad besproken worden: het optimaliseren van de financiële gezondheid van uw onderneming, groeibegeleiding, ondersteuning bij opvolging of verkoop van uw onderneming, uitwerken van successieregeling, uitwerken van commerciële en marketingstrategieën, …

Strategische afstemming van veranderingsprocessen

Samen met onze adviesraad maakt u als onderneming gegarandeerd het verschil. U krijgt heldere antwoorden op de meest uitdagende vragen. De adviesraad laat toe om alle veranderingsprocessen binnen uw onderneming strategisch op elkaar af te stemmen.

Tijd voor actie!

Het engagement van onze adviesraad blijft niet beperkt tot een adviserende rol. Als ondernemer die verandering en groei ambieert, wilt u in de eerste plaats actie ondernemen. Uw adviesraad ondersteunt u daarbij met het uitwerken van praktisch uitvoerbare plannen.

De volledige puzzel

Onze adviesraad werkt op lange termijn, waarbij we de volledige puzzel in beeld nemen. Wij gaan voor structurele oplossingen, waarbij elk puzzelstukje in elkaar past: de juiste leiderschapsstijl, de juiste beloningsstructuur, duidelijke visie, missie en waarden, ontwikkelingsmogelijkheden voor uzelf en uw medewerkers,… Veel aandacht gaat naar HR zodat uw medewerkers uitgroeien tot echte mede-merkers.

Hoe werkt de adviesraad concreet?

Alles start uiteraard met een uitgebreide analyse waarbij we de stand van zaken en de toekomstuitdagingen helder in beeld brengen. Vervolgens benoemen we een voorzitter voor de adviesraad.

Deze voorzitter verbindt u als zaakvoerder met de verschillende experts in de adviesraad. De voorzitter zorgt ervoor dat u als bedrijfsleider het afgesproken huiswerk maakt, dat de juiste experts gevonden worden én dat de vergaderingen goed voorbereid en tijdig plaatsvinden. De voorzitter werkt het verslag van de vergaderingen uit.

Vraag hier uw vrijblijvend kennismakingsgesprek aan