1

Het positieve verhaal van het betalen van sociale bijdragen zelfstandigen

Bijdragen sociale kas, een veel besproken maar vaak ook een miskend onderwerp. Hoog tijd om eens dieper in te gaan op welke uitkeringen je voor deze bijdragen terugkrijgt.

Verder lezen is de boodschap, want Abeka is ervan overtuigd dat vele zelfstandigen niet weten waar ze recht op hebben.
Bij ieder oranje onderlijnde tekst kan je doorlinken!

 

Bijdragen sociale kas, wat betaal je als zelfstandige?

Als zelfstandige betaal je in 2016 21,5% op je netto belastbaar jaarinkomen aan sociale bijdragen en dit tot een bedrag van 56.182,45 €. In 2017 wordt dat 21%, in 2018 wordt dit 20,5%.
Tussen 56.182,45 € en 82.795,15 € betaal je maar 14,16 % bijdragen, omdat er vanaf dat moment boven dit bedrag geen extra pensioenrechten meer verkregen worden.

82.795,16 € netto belastbaar inkomen is het wettelijk plafond, daarboven betaal je géén bijdragen meer.
Netto belastbaar inkomen wil zeggen: bruto-inkomen – beroepskosten – sociale bijdragen.

Tot hier is deze kwartaalbijdrage voor elke zelfstandige hetzelfde.Maar voor het beheer van een dossier rekent elk sociaal verzekeringsfonds beheerskosten aan. In België varieert de beheerskost, afhankelijk van het verzekeringsfonds, op uw sociale bijdrage van 3,05 % tot 4,30 %. Aansluiten of overstappen naar een sociaal verzekeringsfonds met lagere beheerskost betekent dus automatisch een forse besparing waar u niets voor hoeft te doen.

Acerta en Xerius bieden u alvast de laagste beheerskost aan, zijnde 3,05%.

Tabel percentages beheerskosten sociale verzekeringsfondsen

Maak dus een verstandige keuze !!!!!

 

Bijdragen sociale kas, wat krijgt de zelfstandige er voor terug?

An Govaerts van Xerius schreef hierover een schitterende bijdrage op de Xerius-website. Wegens zijn volledigheid willen wij u dit artikel niet onthouden.

Elk kwartaal betaal je als zelfstandige sociale bijdragen. Dat doe je niet voor niets. Want voor wat, hoort wat. In ruil voor deze bijdragen krijg je uitkeringen op belangrijke momenten in je leven. Als je een kind krijgt bijvoorbeeld, of wanneer je met pensioen gaat. Akkoord, de sociale rechten van een zelfstandige verschillen van die van een werknemer. Dat is al jaren zo. Maar de kloof wordt steeds kleiner. We zetten al je rechten op een rij. 

Het leven zit vol gebeurtenissen en veranderingen. Bij een aantal van die momenten horen steunmaatregelen. Rechten die je opbouwt, omdat je als zelfstandige in hoofdberoep of meewerkende partner sociale bijdragen betaalt aan een sociaal verzekeringsfonds. Ben je zelfstandige in bijberoep? Dan reken je op het sociaal vangnet via je werkgever of je uitkering: je betaalt sociale bijdragen, maar bouwt geen extra sociale rechten op.

  • Je krijgt een kind 

Net als een werknemer heb je recht op kraamgeld en maandelijkse kinderbijslag. Je ontvangt ook een moederschapsuitkering, hoewel die verschilt met die van een werknemer. Maar als zelfstandig werkende mama kan je ook dienstencheques aanvragen voor huishoudhulp na de geboorte van je kind.

  • Je wordt ziek of je krijgt een ongeval 

Als zelfstandige krijg je, net als een werknemer, een deel van je medische kosten terugbetaald via je ziekenfonds. Ben je door ziekte of ongeval tijdelijk arbeidsongeschikt? Dan krijg je – opnieuw via je ziekenfonds – arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. Langer buiten strijd? Dan kan je een gelijkstelling wegens ziekte’ aanvragen via je verzekeringsfonds. Wordt je aanvraag goedgekeurd door het RSVZ (Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen), dan behoud je je sociale rechten zonder dat je sociale bijdragen moet betalen.

  • Je moet zorg dragen voor een naaste 

Je wil tijdelijk stoppen met werken om voor een naaste te zorgen die ernstig ziek is? Dan krijg je steun als zelfstandige. Ook als je palliatieve zorgen geeft aan een naaste of zorgt voor een gehandicapt kind, kan je een uitkering voor mantelzorg aanvragen bij je sociaal verzekeringsfonds.

  • Je zaak gaat failliet 

Stop je met werken omdat je zaak failliet gaat? Een overbruggingsrecht zorgt ervoor dat je gedurende 12 maanden aanspraak kunt maken op een forfaitaire uitkering. Ben je tijdelijk gedwongen om te stoppen met werken? Bijvoorbeeld door een brand, vernieling of natuurramp? Dan kan je beroep doen op hetzelfde overbruggingsrecht.

  • Je gaat met pensioen 

Voor elk kwartaal dat je sociale bijdragen betaalt, bouw je pensioenrechten op. Hoe meer je verdient, hoe hoger de sociale bijdrage en hoe meer pensioen je zal hebben. Je beroepsloopbaan, de bijdragen die je hebt gestort, je leeftijd waarop je met pensioen gaat en je gezinssituatie bepalen de berekening van je maandelijks pensioen.

Kloof met werknemers verkleint 

Over het onderscheid tussen het statuut van een werknemer en dat van een zelfstandige zijn al boeken vol geschreven. Maar is het verschil in sociale rechten vandaag nog zo groot? Recente aanpassingen in het socialezekerheidsstelsel maken de kloof steeds kleiner. Een positieve trend, die zelfstandigen de laatste jaren steeds meer bescherming biedt.

Recente maatregelen?

  • Sinds 2014 is de maandelijkse kinderbijslag volledig gelijkgesteld. Zelfstandigen en werknemers krijgen dus evenveel.
  • Vanaf 1 augustus 2016 wordt het minimumpensioen voor zelfstandigen volledig gelijkgeschakeld met dat van werknemers. Het minimaal gezinspensioen was al eerder gelijkgesteld, nu volgen ook het minimale alleenstaandenpensioen en het overlevingspensioen.
  • Momenteel ligt er een plan op de regeringstafel om de moederschapsrust voor zelfstandige vrouwen op te trekken tot 12 weken. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Verschil in sociale bedrijgen?

Als zelfstandige betaal je de sociale bijdragen per kwartaal aan een sociaal verzekeringsfonds. Dat is een belangrijk verschil met een werknemer die elke maand automatisch de sociale bijdragen van zijn brutoloon ziet gaan.

Zelfstandigen  Werknemers
Hoeveel sociale bijdragen je betaalt, is afhankelijk van je jaarinkomen en onder welk statuut je werkt.Tot voor kort betaalde je als gevestigde zelfstandige 22% van je netto belastbaar jaarinkomen aan sociale bijdragen. Dankzij de taxshift betaal je in 2018 nog 20,5%. Die daling gaat geleidelijk: dit jaar draag je nog 21,5% bij, in 2017 nog 21%. Je persoonlijke sociale bijdragen liggen vast: er wordt maandelijks 13,07% van je brutoloon afgehouden. Daarnaast betaalt je werkgever ook nog ongeveer 35% patronale socialezekerheidsbijdragen.

 

(Auteur: Georges Bauwens, erkend boekhouder-fiscalist BIBF 301 85 790, met dank voor de bijdrage van Xerius)




Onroerend goed verhuren: geen btw aan te rekenen, dus ook niet te recupereren, maar…

Op een onroerend goed dat verhuurd wordt (bvb. winkel, kantoorruimte…. ), wordt er in principe geen btw aangerekend.

Uiteraard heeft dit ook gevolgen op de aftrekbaarheid van btw, waarbij de verhuurder de btw niet kan recupereren, op bv. de verbouwingskosten of op onderhoud- en herstellingswerken van het onroerend goed.

Er zijn echter een aantal uitzonderingen waarbij op de huur wel btw dient aangerekend te worden. In dat geval kan u dan ook volgens de normale regels de btw in aftrek brengen die de verhuurder betaald heeft op de goederen en diensten die geleverd werden in het kader van de verhuur.

 

Uitzondering 1: garage

Zelfs als particulier bent u btw-plichtig als u een garage, een box of een autostaanplaats verhuurt. Dat wil zeggen dat u bij het btw-controlekantoor van uw woonplaats een btw-nummer moet aanvragen.

Als btw-plichtige moet u:

  • de btw aanrekenen aan uw huurders
  • periodieke btw-aangiften indienen
  • de aan uw huurders aangerekende btw doorstorten naar de Staatskas.

Als u niet btw-plichtig bent door een andere economische activiteit en uw jaarlijkse omzet uit de huurinkomsten niet hoger is dan 25.000 euro (vanaf 1/1/2016,voorheen 15.000 €) kunt u een bijzondere regeling genieten, de vrijstellingsregeling btw.

U moet dan nog steeds een btw-nummer aanvragen, maar u bent vrijgesteld van de meeste andere btw-verplichtingen zoals het aanrekenen van btw aan uw huurders.

Als u samen met een ander onroerend goed (appartement, huis, kantoorruimte…) een garage, een box of een autostaanplaats verhuurt (of die nu zijn opgenomen in hetzelfde huurcontract of niet), dan moet u geen btw aanrekenen of doorstorten als de garage, de box of de autostaanplaats en het onroerend goed dat u voor andere doeleinden verhuurt:

  • deel uitmaken van eenzelfde gebouwencomplex
  • door dezelfde eigenaar aan dezelfde huurder zijn verhuurd

Uitzondering 2: opslagruimtes

De verhuur van een opslagruimte is onderworpen aan btw.  De opslagruimte mag uitgerust zijn met een bureel op voorwaarde dat het bureel niet meer bedraagt dan 10% van de totale oppervlakte of 10% van het totale volume van de opslagruimte.  Belangrijk is dat er geen activiteit mag gevoerd worden in de ruimte – de ruimte mag alleen gebruikt worden voor puur goederenopslag.

Uitzondering 3: stallingen voor rijtuigen, hotels, kampeerplaatsen, havens, enz.

De verhuur van deze onroerende goederen is dus in principe steeds onderworpen aan btw, rekening houdend met de concrete toepassingsvoorwaarden.

Uitzondering 4: dienstencentra

Wanneer u kantoorruimtes met bijhorende diensten aanbiedt, beschouwt men dit als een terbeschikkingstelling van een ruimte en dient er btw aangerekend te worden op deze vergoeding.  De aard van de  zeer uitgebreide verplichte bijhorende diensten zijn duidelijk omschreven zoals o.a. de nutsvoorzieningen, minimum aan meubilair, gemeenschappelijk onthaal e.d.

Alternatief 1: Onroerende leasing

De leasing van een gebouw is eveneens onderworpen aan btw mits alle modaliteiten nageleefd zijn. Zo moet de leasingovereenkomst betrekking hebben op een nieuw te verwerven of op te richten gebouw. De noodzakelijke aanwezigheid van een aankoopoptie in hoofde van de huurder, is voor de verhuurder vaak een reden om leasing links te laten liggen.

Alternatief 2: btw-eenheid.

De btw-eenheid biedt een alternatief wanneer u uw bedrijfspatrimonium heeft afgescheiden van uw exploitatie en u beide aldus in een afzonderlijke vennootschap heeft gestructureerd.  Door de vennootschappen in een BTW-eenheid op te nemen kan de btw van onkosten toch gerecupereerd worden, ook al betreft het een zuivere verhuur vrijgesteld van btw.

De oprichting van een btw-eenheid zorgt er immers voor dat bedrijven, die deel uitmaken van eenzelfde groep, geen btw meer moeten aanrekenen voor de producten of diensten die ze onderling leveren.

Voor de groep die een btw-eenheid uitmaakt, moet er maar één btw-aangifte worden ingediend voor de hele groep.

De cumulatieve vereisten, die nodig zijn om een btw-eenheid te mogen oprichten, zijn:

  • financiële band
  • organisatorische band
  • economische band
  • vestiging in België

Abeka, specialist in het opzetten van btw-eenheden kan u hierbij helpen.

Besluit:

Abeka raadt dan ook aan om, indien u van plan bent om een gebouw te verhuren, na te gaan of u aan bepaalde spelregels kan voldoen. In bepaalde gevallen kan u de btw recupereren én worden gemaakte kosten voor de verhuurder 21% goedkoper.

 

(Auteur: Georges Bauwens, erkend boekhouder-fiscalist BIBF 301 85 790)




Een onderneming volgen in het Staatsblad: doe het ook voor uw eigen onderneming !!!!

De controle op de authenticiteit van publicaties van wijzigingen in het Belgisch Staatsblad laat veel te wensen over.

Daarom vindt Abeka dat het nuttig kan zijn dat u op de hoogte wordt gebracht over de wijzigingen van ontslag en benoeming bestuurders/zaakvoerders, verplaatsing maatschappelijke zetel etc.

Afgelopen zomer werden zelfs een twintigtal ondernemingen het slachtoffer van fraudeurs. Deze fraudeurs benoemden zichzelf, via een frauduleuze publicatie in het Belgisch Staatsblad, tot bestuurder of zaakvoerder van uw bedrijf. Nadien probeerden zij, met de publicatie in het Staatsblad in de hand, de rekeningen van het bedrijf leeg te plunderen.

Via de volgende link kan u trouwens alle publicaties in het Belgisch Staatsblad van een onderneming opvragen:

http://www.ejustice.just.fgov.be/tsv/tsvn.htm

Wilt u op de hoogte gehouden worden van elke wijziging in het Belgisch Staatsblad van uw of een andere onderneming dan kan u zichzelf registreren om automatisch verwittigd te worden van een nieuwe publicatie.

U kan u hiervoor aanmelden op http://www.wettelijke-publicaties.be en daar het KBO nummer van de vennootschap ingeven, alsmede uw emailadres waarop u wenst verwittigd te worden.

Wettelijke-publicaties.be is een initiatief van advocatenkantoor Tack 51, IT-bedrijf TRI-S en het Vlaams netwerk van ondernemingen VOKA.

Zo blijft u op de hoogte van elke nieuwe publicatie !!!

 

(Auteur: Georges Bauwens, erkend boekhouder-fiscalist BIBF 301 85 790)




Forfaitaire verblijfsvergoedingen voor opdrachten in het buitenland: nieuwe bedragen 01/04/2016

Vanaf 1 april 2016 zijn er nieuwe bedragen van de forfaitaire verblijfsvergoedingen voor opdrachten in het buitenland van toepassing.

De volledige lijst vindt u in onderstaande link.

Link Belgisch Staatsblad dd 29032016

 

INHOUDELIJK

Voor kortstondige verblijven in het buitenland kunnen ambtenaren van een forfaitaire verblijfsvergoeding genieten. Daar deze vergoedingen voor buitenlandse reizen door de fiscale administratie als ernstig worden aanvaard, kunnen ook werknemers die in de privé-sector worden tewerkgesteld hiervan genieten. Deze bedragen zijn vastgesteld per land.

Er zijn 2 soorten vergoedingen:

  • De huisvestingskosten: Dit zijn de maximum-richtprijzen voor hotels. Best doet u er echter aan om de werkelijke facturen in te boeken (bedragen zijn meestal hoger).
  • De dagelijkse forfaitaire verblijfsvergoedingen:Dit betreft een forfait voor kleine uitgaven en maaltijdkosten.

 

TE BEWIJZEN 

  • u moet kunnen bewijzen dat u in het buitenland was voor zaken,
  • het beroepsmatige karakter moet bewezen worden (inkomticket beurs, mails over afspraken, verslagen van meetings, factuur hotel),
  • u moet minstens 10 uur weg zijn als u op 1 dag heen- en terugreist. Indien er een overnachting bij is, dan tellen de dag van vertrek en de dag van terugkomst slechts voor een halve dag. De zakenreis mag in principe niet langer duren dan 30 opeenvolgende kalenderdagen.

Het betreft hier een NIET-BELASTBARE terugbetaling van eigen kosten. Dit betekent dat deze kosten aftrekbaar zijn voor de werkgever die ze toekent en niet belastbaar zijn bij de werknemer die ze ontvangt.

Aan de RSZ werd de vraag voorgelegd of deze fiscale bedragen ook door de RSZ werden aanvaard. De RSZ heeft hierop positief geantwoord. Voor de RSZ dekken deze forfaits evenwel uitsluitend de kosten van maaltijden, drank, het gebruik van plaatselijke vervoermiddelen en andere kleine uitgaven, met uitsluiting van reis- en logementskosten. Deze laatste moeten bewezen worden door middel van facturen.

Let wel op: U dient aan uw sociaal secretariaat deze kosten op te geven. Zij dienen immers op de individuele fiche MET BEDRAG vermeld te worden.

De nieuwe circulaire (15/04/2011) heeft onopvallend een verstrenging (verduidelijking …) toegevoegd:

  • Indien uw beroep bestaat uit dagelijkse verplaatsingen naar het buitenland, dan vindt de fiscus dat dit niet in aanmerking kan komen. Het moet gaan over “dienstreizen”.
  • Alleen sedentaire functies komen in aanmerking: d.w.z. dat u hier in België uw vaste plaats van tewerkstelling moet hebben.

In onderstaande links vindt u telkens de publicatie in het Belgisch Staatsblad van de lijst van verblijfsvergoedingen voor opdrachten in het buitenland vanaf 2010.

Link Belgisch Staatsblad dd. 01/04/2010
Link Belgisch Staatsblad dd. 09/05/2011
Link Belgisch Staatsblad dd. 30/03/2012
Link Belgisch Staatsblad dd. 06/05/2013
Link Belgisch Staatsblad dd. 27/03/2014 
Link Belgisch Staatsblad dd. 23/03/2015

De Federale Overheidsdienst voor Financiën publiceerde een verduidelijkende handleiding bij de tabellen, Circulaire nr. Ci.RH.241/534.514 (AOIF 17/2006) dd. 11.05.2006, die u in volgende link terugvindt.

Website Fisconet

 

(Auteur: Georges Bauwens, erkend boekhouder-fiscalist BIBF 301 85 790)




Een debet rekening courant zaakvoerder. Mogelijke oplosssingen?

Wanneer de rekening-courant (r/c) een debetstand vertoont, heeft de bedrijfsleider meer schulden ten opzichte van zijn vennootschap dan tegoeden. Dat brengt uiteraard fiscale consequenties met zich mee, zowel in hoofde van de bedrijfsleider, als in hoofde van de vennootschap.

Een debetstand van de r/c geeft aanleiding tot een jaarlijks belastbaar voordeel van alle aard in de personenbelasting, gelijk aan de fictieve debetintresten.

Het voordeel wordt normaal gezien maandelijks berekend op het gemiddelde geleende bedrag. Op voorwaarde dat er zich in de loop van het jaar geen abnormale schommelingen voorgedaan hebben, mag het voordeel worden berekend op jaarbasis door de som van het openstaande saldo op de eerste en de laatste dag van het jaar te delen door twee. Voor 2016 (inkomsten 2015) bedraagt deze intrestvoet 8,16%.

 

Wat is het kostenplaatje van een rekening courant debetstand?

Een zaakvoerder heeft gans het jaar 2015 een schuld aan zijn vennootschap van 100.000 €. Hij betaalt hierop geen interest. De referentierentevoet 2016 bedraagt 8,16%. De zaakvoerder wordt niet belast op de opname van het bedrag zelf, maar wel op het voordeel ervan, zijnde 8,16% van 100.000 € = 8.160 €. Als we er van uitgaan dat hij belast wordt in de hoogste progressieve schijf van 50% en daar bovenop 7% aanvullende gemeentebelasting moet betalen, kost het hem ongeveer 4.365 € extra personenbelasting. Reken op dit bedrag nog eens de sociale bijdrage van 21,05% en de zaakvoerder betaalt al snel ongeveer 5.300 € persoonlijke boetedoening. En dit jaarlijks als hij zijn r/c niet terugbetaald krijgt.

Veel boekhoudkantoren boeken die voordelen alle aard gewoonlijk op hun beurt op de r/c, waardoor een heus sneeuwbaleffect ontstaat …

Vergeet ook niet dat de r/c ooit moet worden aangezuiverd met private (belaste) middelen … Stel dat de zaakvoerder ooit deze 100.000 € wil terugbetalen dan zal hij ongeveer 250.000 € (belastingen en sociale bijdragen) moeten verdienen om deze r/c terug te betalen.

 

Gevolgen voor de vennootschap

De vennootschap moet de voordelen van alle aard r/c vermelden op de fiche 281.20 (de fiche voor bedrijfsleiders) en de bijhorende samenvattende opgave.

De vennootschap moet op dit voordeel alle aard r/c bedrijfsvoorheffing inhouden en doorstorten aan de schatkist.

 

Bijkomende nadelen rekening courant debetstand

  • Bankiers zullen argwanend de debet r/c van de bedrijfsleider bekijken en terecht oordelen dat dit een gevaarlijke afname is van het eigen vermogen van de onderneming die zo de kredietwaardigheid van de vennootschap schaadt.
  • Bij een overdracht van aandelen (verkoop van de onderneming) zal de koper steeds onmiddellijk de vordering r/c op de ex-zaakvoerder vorderen.
  • In geval van een faillissement zal de curator meteen de r/c terugvorderen van de zaakvoerder.
  • Een ander nadeel is het mogelijk overtreden van de vennootschapswetgeving.

 

Mogelijke oplossingen voor de zaakvoerder?

  • de r/c terugbetalen met privé middelen.
  • trachten een privé-lening te krijgen bij de bank en zo zijn schuld terugbetalen aan de vennootschap. Hierbij kan hij beroep doen op de Abeka kredietmanager.
  • de openstaande schuld boekhoudkundig omvormen onder de vorm van een loon of tantième, waarop hij in de personenbelasting en bijdragen sociale kas zwaar zal belast worden.
  • een fiscaal betere mogelijkheid is dat, ingeval van winst in de vennootschap, een superdividend uitgekeerd wordt zodat dit de r/c compenseert. Uiteraard dient er roerende voorheffing ingehouden te worden op het dividend (15% – 27% – 10% liquidatiereserve met na 5 jaar een uitkering aan extra 5 %).
  • een goedkopere mogelijkheid is het kapitaal te verminderen, maar dit kent zijn beperkingen. Enkel het werkelijk gestort kapitaal kan men verminderen en men moet er rekening met houden dat het minimumkapitaal overblijft. De fiscus houdt kapitaalverminderingen ook in het oog.
  • indien er verhuurd wordt aan de vennootschap kan de vennootschap de huur een aantal jaren vooruitbetalen. Deze vooruitbetaalde huur mag trouwens volledig in het jaar van uitkering in kost gebracht worden en wordt in de personenbelasting slechts jaar na jaar belast.
  • verkoop privé-goederen aan de vennootschap.
  • inkoop eigen aandelen.
  • de r/c omzetten naar een niet–hypothecaire lening zodat de vennootschap aan de zaakvoerder leent met vaste looptijd en zonder rente op lange termijn via een geschreven overeenkomst. Indien geen of slechts een erg lage rente aangerekend wordt op de ontleende bedragen, dan wordt dit beschouwd als een belastbaar voordeel van alle aard. De intrestvoet hier is voor AJ 2016 0,2% maandlast. Het reële jaarlijkse lastenpercentage voor het betreffende jaar wordt berekend met de volgende formule: reëel jaarlijks lastenpercentage = (maandelijks lastenpercentage x 24 x terugbetalingstermijn in maanden) / (terugbetalingstermijn in maanden +1). Bv. op 5 jaar bedraagt het jaarlijks kostenpercentage: 0,2% x 24 x 60 termijnen/61 termijnen = 4,72%
  • de vennootschap ontbinden, waardoor slechts de liquidatieboni dient betaald te worden.
  • een holding oprichten. De fiscus volgt dit mee op, maar in het kader van successieplanning is deze methode zeker toepasbaar.

 

Besluit debet rekening courant zaakvoerder !!!!

De debet rekening courant verdient bijzondere aandacht van de zaakvoerder/bedrijfsleider. Anders komt ze hem duur te staan ! Een zaakvoerder, die zijn vennootschap als goed huisvader beheert, zal de debet rekening courant nooit of zelden gebruiken en dan enkel voor zeer korte uitzonderlijke situaties. Probeer steeds de debet rekening courant volledig aan te zuiveren, anders krijg je problemen ! Een hoge debet rekening courant vertelt veel over de ingesteldheid van de zaakvoerder en brengt schade toe aan de vennootschap, gezien ze de kredietwaardigheid van de vennootschap verlaagt.

Schakel Abeka in als uw adviseur om samen naar een oplossing te zoeken.

(Auteur: Georges Bauwens, erkend boekhouder-fiscalist BIBF 301 85 790)




Opening kantoor Geel

Op 13 juni 2016 opent Abeka zijn derde kantoor. Wij opteerden voor een locatie in Geel, zodat we onze talrijke klanten in de Kempen nog beter van dienst kunnen zijn. Met dit kantoor zijn wij er zeker van een nieuwe standaard te zetten voor een hoogwaardige en persoonlijke dienstverlening in boekhouding en fiscaliteit.

Met onze meer dan 20 medewerkers in de drie vestigingen krijgt de Kempen er een topboekhoudkantoor bij.
Abeka draagt in zijn vaandel “het fiscaal en financieel ontzorgen van de bedrijfsleider“.

Een correcte boekhouding en een diepgaande fiscale optimalisatie vinden onze medewerkers de meest normale zaak.

Abeka is zeer sterk in bedrijfsadvies, begeleiden familiebedrijven, zakendoen in België, herstructureringen, successie, werkgeversservice, strategisch advies en overnamebegeleiding.

De Abeka Adviesraad is een veel gevraagd klankbord.
Het kantoor zal worden geleid door Edwin Van Lommel, bijna 30 jaar zaakvoerder en werkend vennoot binnen Abeka, en woonachtig in Geel.

Ils (Geel), Nick (Turnhout), Liliane (Geel), Gerry (werkgebied Herentals) en Bruno (Kredietmanager) bemannen verder het kantoor.

Waar nodig zijn ook onze andere specialisten op het kantoor terug te vinden.

Bekijk hier onze bedrijfsfilm.

Kom dus gerust even langs om ons nieuwe kantoor op de Antwerpseweg 139A, naast de kerk van Geel Punt, te verkennen, kennis te maken met ons concept en onze medewerkers.

Abeka
Antwerpsesteenweg 139A – 2440 Geel
tel.: 03/366.59.50
fax: 03/320.94.69
mail: info@abeka.be

(Auteur: Georges Bauwens, erkend boekhouder-fiscalist BIBF 301 85 790)