1

Onlangs deed ik een leuke ontdekking… Ik kon zelf al de gegevens van mijn aanvullende pensioenen raadplegen … (VAPZ, IPT, …)

mypension.be is het online pensioendossier van de 2 pensioeninstellingen FDP en RSVZ en is uitgegroeid tot het pensioenportaal voor alle gepersonaliseerde informatie over wettelijke en aanvullende pensioenen voor de actieve en gepensioneerde werknemers, zelfstandigen en ambtenaren.

De site bestaat sinds januari 2016.

 

Wat valt er op mypension.be te bekijken?

  • Werknemers, zelfstandigen, ambtenaren kunnen er hun carrièregegevens bekijken en zien op welke datum ze op pensioen mogen.
  • Het is eveneens mogelijk om een eerste simulatie van het bedrag van uw pensioenuitkering te doen.
  • Heel belangrijk: u kan er alle gegevens en bedragen zien van al uw aanvullende pensioenen, zijnde lopende of vroegere stopgezette contracten. Tot op heden was het voor veel mensen een kleine nachtmerrie om dit te weten te komen, laat staan voor Abeka om proactief te adviseren. Zoals onze klanten weten, gebruiken wij graag het systeem van “voorschotten van aanvullende pensioenen opvragen” om uw onroerende investeringen te financieren. De gegevens van de aanvullende pensioenen vindt u onder het tabblad “aanvullende pensioenen”.

 

De RSZ en de fiscus kunnen nu ook vrij gemakkelijk:

  • controleren of de bijdrage van 8,86% op de premies groepsverzekering van uw werknemers correct aangegeven en berekend werd.
  • een controle op de 80%-regel perfect uitvoeren.

Wij zijn ervan overtuigd dat er in het verleden vele vergissingen zijn gebeurd bij het berekenen van de 80%-regel, omdat vele zelfstandigen niet alle informatie meer hadden. Tijd om u proactief in orde te stellen.

Ga alvast een kijkje nemen op mypension.be en ontdek alle mogelijkheden. Registreer uw GSM- of telefoonnummer én e-mailadres in de rubriek “Mijn gegevens”. Zo wordt u per mail verwittigd over alle aanpassingen in uw e-dossier.

U kunt inloggen op mypension.be met uw elektronische identiteitskaart (waarvoor u een kaartlezer nodig hebt) en uw pincode.

Als u in het buitenland woont, kunt u online uw pensioendossier bekijken door middel van een persoonlijk dossiernummer en een identificatiesleutel die u per post wordt toegestuurd.

Hebt u geen kaartlezer, dan helpt Abeka u graag.

 

(Auteur: Georges Bauwens, erkend boekhouder-fiscalist BIBF 301 85 790)