abeka icon begeleiding

Abeka is uw vaste financiële partner voor de verdere groei en ontwikkeling van uw onderneming. Naast een doorgedreven fiscale begeleiding geven we u deskundig totaaladvies bij nieuwe projecten. We nemen zowel het businessmodel van het nieuwe project als de kredietzijde analytisch onder de loep. U mag vervolgens rekenen op glasheldere adviezen.

Is uw nieuw businessproject rendabel?

Een ondernemer die wilt groeien, ontwikkelt regelmatig nieuwe businessprojecten. Bij elk nieuw project is het essentieel om de plannen en ideeën ook financieel in kaart te brengen. Betrouw op onze vele jaren ervaring voor een doorgedreven financiële analyse waarbij we naar wens een financieel plan met haalbaarheidsstudie en concurrentieanalyse uitwerken. Binnen dit plan geven we een helder antwoord op:

  • Wat omvat het inkomstenmodel van het nieuwe project?
  • Op welke manier creëert u toegevoegde waarde?
  • Wat zijn de verwachte kosten en omzet?
  • Zijn er concurrenten actief in deze markt?

Financieel anticiperen op verdere groei

Bij groei van een bedrijf is het belangrijk om de verwachte veranderingen ook financieel te vertalen. Met behulp van financiële ‘wat als’-analyses anticiperen we op de verwachte ontwikkeling van uw onderneming. Zo weet u exact wat de gevolgen zijn van een omzetgroei of –daling. U weet exact welk rendement nieuwe investeringen moeten opleveren kent haarfijn uw break-evenpoint. Met deze proactieve financiële analyses staat u nooit voor onaangename financiële verrassingen en vrijwaart u de financiële toekomst van uw onderneming.

Financiële planning van uw persoonlijk vermogen

Deze proactieve planning richt zich niet alleen op het vermogen van de onderneming, ook de groei van uw persoonlijk vermogen integreren we in onze financiële analyses. Ook hier richten we ons op de risico’s en opportuniteiten van vandaag en de verdere toekomst.

Onafhankelijke kredietanalyses

Een belangrijk deel van de financiële planning van een onderneming, betreft de kredieten. Vertrouw op Abeka voor een onafhankelijke kredietcheck, waarbij we alle lopende kredieten – en de hieraan verbonden voorwaarden en zekerheden – in kaart brengen en kritisch evalueren. In maar liefst 80 procent van de gevallen stellen we vast dat de lopende kredieten niet meer matchen met de actuele bedrijfssituatie. De vroeger overeengekomen tarieven en marges op commerciële kredietlijnen liggen inmiddels veel te hoog. Verder zien we dat verleende waarborgen van bij de opstart, zelden tot nooit teruggevraagd, geannuleerd of heronderhandeld werden.

Naast het analyseren van de bestaande kredieten, verlenen we ook onafhankelijke bijstand bij het aangaan van nieuwe (investerings)kredieten. Wij zorgen voor een maximale optimalisatie van uw krediet, inclusief de gevraagde eigen inbreng, het krediettarief, kredietvormen, looptijden, variëteiten van het kredietaanbod, zekerheden en hun kostprijs, subsidiemogelijkheden, … Elk detail van de kredietovereenkomst analyseren we in uw belang.

We bekijken niet alleen uw ondernemerskredieten, ook uw persoonlijke kredieten nemen we graag kritisch onder de loep. Mogelijk biedt een herfinanciering ook voor u interessante financiële voordelen.

Vraag hier uw vrijblijvend kennismakingsgesprek aan