werkgeversservice

Een succesvolle overname vereist heel wat voorafgaande juiste beslissingen. Wilt u uw bedrijf verkopen? Wij garanderen een totaalbegeleiding vanaf de voorbereidingsfase tot en met de finale verkoop. Een goede evenwichtige bedrijfsbalans met een sterke operationele cashflow is essentieel. Dit maakt de overname voor de koper haalbaar inzake kredietfinanciering, terwijl u als verkoper een correcte overnameprijs ontvangt.

Uw onderneming verkopen?

Overweegt u om uw bedrijf te verkopen, dan mag u rekenen op een volledige begeleiding door Abeka. Onze overnamebegeleiding verloopt in alle discretie en confidentialiteit.

Samen stippelen we een strategische route uit naar de meest optimale overname. Onze overnamebegeleiding start in de meeste gevallen met een grondige financiële analyse en een eerste prijszetting.

Vervolgens gaan we aan de slag voor het opmaken van een informatiememorandum. Dit document verschaft potentiële overnemers alle nodige informatie over uw onderneming. Naast het memorandum voorzien we een volledige dataroom.

Vervolgens gaan we op zoek naar potentiële overnemers. We zetten verschillende gespecialiseerde kanalen in om mogelijke kandidaten te benaderen. Wanneer kandidaat-kopers zich aanmelden, coördineren wij de volledige uitvoering van de due diligence.

Met ondersteuning van onze gespecialiseerde externe juristen, garanderen we alle nodige bijstand voor het onderhandelen van de intentieverklaring en overnamecontracten. Op elk moment zijn wij uw deskundige klankbord tot en met de closing transactie.

Zelf een bedrijf overnemen?

Wilt u zelf een bedrijf kopen? Vertrouw op onze experts voor het uitvoeren van een gedetailleerde financiële analyse van de onderneming waarin u geïnteresseerd bent. Wij garanderen een totaalbegeleiding voor de waardebepaling, de kredietbespreking, de due diligence en alle contractonderhandelingen.

Vraag hier uw vrijblijvend kennismakingsgesprek aan